Vår

Jag vill ha vår! Ute är det bara kallt, osså kommer det ännu mera snö. Hallå gumman tö, kom och slaska bort all vår snö.

Jag har i alla fall tjuvstartat inne med pärlhyasinter för att försöka lura mig att våren är på väg.
I lördags var jag på ICA MAXI och där hittade jag söta ranunkler som fick komma in på toan för att matcha den andra rosa inredningen.
Beställde en krok till toan, tyvärr så blev den väldigt DYR. Den kostar att köpa 39kr (helt OK pris) men frakten låg på 80kr, och jag missade att betala fakturan i tid så det kom även en påminelse avgift på 50kr. Så en krok som egentligen bara kostade 39kr landade i slutändan på 169kr.

Vi ses

/ S

Ledig dag

Idag har jag varit ledig, vilket var riktigt skönt. Lite fredags städning har jag hunnit med och sedan klippte jag Elliot. Han ville att vi skulle klippa riktigt kort som pappa, men jag hade inte hjärta att ta bort de gyllene lockarna. Så vi tog bara lite på topparna.

Jag ock killarna åkte till badhuset när Oscar slutat skolan. Det går faktiskt riktigt bra att fara själv med dem alla tre. De börjar vara så stora nu. Oscar och Milton gick själva in på herrarnas som de fixade gallant, alla badbyxor, handdukar och schampo kom med hem igen.

Imorgon är det lördag och vi har ingeting inbokat i helgen, får se om vi kanske ska ta och måla taket i vardagsrummet och på toan. Skulle vara skönt att få det vitt, men det blir bökigt att flytta ut alla möbler.


Vi ses

/S

Ny bil

I fredags åkte John ner till Sundsvall och hämtade min nya bil - jag säger min för det är jag som kommer att köra den.


Äntligen får jag en bil som jag alltid velat ha, en Volvo XC 90. Det bästa med den är att den har 7 säten. (Och för er som undrar. Nej! vi ska inte ha fler barn)

Jag känner redan nu vilka lugna bilresor vi kommer att ha nu framöver. Tillskillnad fram till nu då varje tripp till fjällen har bestått av minst 10 000 - SLUTA! och minst 2 st tvärstopp med hot om att kasta ut dem ur bilen. Näe jag känner att det kommer att bli stor skillnad.

Vi tog en provtur till stugan (endast 3 mil) i lördags. Minstingarna satte längst bak och Oscar i mitten. En riktigt fridfull tur, vi störde oss inte ens på Elliot konstanta prat.Vi ses

/ S

Backen

Idag är jag lite mör i kroppen efter att ha tillbringat en hel dag i backen i Bygdsiljum. Elliot var nybörjare så det var en del fall som skulle lyftas upp och skidor som skulle hålla redas på. Och Milton som bara far iväg utan någon som helst koll. Men det var riktigt kul ändå.

Elliot är redo att ge oss ut i backen,ska bara fixa till selenDet gick hur bra som helst
Milton försöker hålla tungan rätt i mun för att inte köra in i de andra i liftkön
Oscar lika cool som alltid

Elliot tog en paus och grillade lite korv


Idag har jag och John varit och vaccinerat oss inför Egypten. Vi bestämde oss för att ta Twinrix så har vi skydd 20 år framöver. Tyvärr så måste man ta 3 sprutor. Det är inte det att jag är rädd men det är inte direkt tvärbilligt. 470kr/ spruta.  

Längtar tills vi åker, det ska bli riktigt skönt att komma iväg. Bara 1 ½ månad kvar.


Vi ses


/ SEn dag på isen

Idag har det varit en strålande dag, -2 grader och stålande sol. Efter en snabb tur på stan och på bilaffärer så for vi ut till stugan. Barnen tog med sig skidor och skridskor och var ute på isen och åkte.

Farfar hade skottat upp en skridskoplan, om än ganska knottrig.Det är inte ljust så länge på dagarna så solen var redan på väg ner när vi var där.
Inte var det lätt att stå på skridskorna tyckte Elliot. I bakrunden syns svärfars nya hus.Jag gillar egentligen sommaren mest, men idag var det lika fint och bra som en varm sommardagHuset är nästan klart nu.
Imorgon blir det Slalom i Bygdsiljum, hoppas på lika bra väder som idag.Vi ses

/ S


Vinterland

Imorse när vi tittade på termometern visade den -26 grader - Huvva så kallt. Och inte var det skönt inne heller, bara 18 grader.

Idag var det barnens första dag på fritids och dagis efter jullovet. Och det var inte lätt att få upp tre trötta killar som de senaste 2 veckorna legat till nio på morgon att nu stiga upp kvart i sju. Inte blir det lättare när det är kallt både inne och ute.


Milton och Elliot myser under varsin filt i soffan innan vi ska iväg på morgonen.
Igår var det så fint ute när solen sken, en riktig vinterdag i Januari.

Till helgen ska det bli varmare enligt SMHI, kanske det blir en sväng till Bygdsiljum.


Vi ses


/ S


Hus

Ikväll fick killarna gå loss på pepparkakshuset som de suktat efter länge nu. Men de tyckte inte att den var lika god som den såg ut.


Senare i kvällen hände något mindre trevligt - jag höll på tända eld på hela huset.

När vi satt framför TVn och myste kände jag hur det började lukta rök. Jag började kolla runt kaminen men kunde inte se någon gnista som hade farit ut. John stiger upp ur soffan och ser att det brinner i mossan i adventstaken. Jag hade tänt den när killarna satt och åt pepparkakshuset och GLÖMT släcka den.
I vild panik tar John den till diskhon och gör det man inte får göra, spolar vatten på den. Gissa om det blev det blev mindre rök.

Så nu har vi vädrat så att det är iskallt här inne, osså kör vi doftljus i sinne. (givetvis under uppsikt)
Vi ses

S

2010

Någon som vill köpa 3 pojkar i åldern 4- 9 år? Idag är de till salu och riktigt billiga dessutom. De bara bråkar och skriker åt varandra. Verkar som det är stört omöjligt att hålla sams. Jag blir galen på dem!Det har snöat hela natten så idag har jag varit ute och skottat gården plus att jag skottade av studsmattan som hade 1 meter tung snö på sig. Ett riktigt bra träningspass kan jag lova, var helt slut när jag var klar.

Igår på nyårsafton så var vi bara hemma och tog det lungt - det var så skönt att bara få vara familjen. Vi (jag) gjorde sushi till middag som barnen älskar och framför allt jag.


Sedan så myste vi i soffan med chips och dip fram till tolvslaget då vi skålade i Pommac. Efter vi  tittat lite på fyrverkerierna gick vi och la oss. Riktigt skönt vill jag lova.

Vi ses

RSS 2.0