Fredagsmys

Oj! nu var jag dålig på att uppdatera igen.

I veckan har det var kallt och regn hoppas att solen vi titta fram igen snart.

Förra helgen satte vi in den andra altandörren i det som kommer att bli vårt sovrum så småningom. Det blev riktigt bra med dubbeldörrar istället för den trånga 70cm som var där innan. Väntar bara på att plåtslagaren ska komma och sätta plåt runt om. Sist fick vi vänta 4 mån, hoppas det går fortare denna gång.


Jo, vi kommer att byta ut de fula lamporna på väggen
I helgen hoppas jag att vi börjar bygga på vår altan lite. Nu när det är så här kallt så hade det varit skönt med en inglasning.

Just nu ligger John i soffan och slumrar (som vanligt på fredagsafton), barnen sitter i soffan med varsin popcornskål och tittar på Turtels. Själv ska jag snöra på mig mina nyinskaffade löparskor. Det var verkligen på tiden men nya då de andra var helt utnötta. Och vilken skillnad, jag flyger fram på vägen - Knappast!
Men det var faktiskt stor skillnad.
Vi ses

S

Är sommaren här nu?

Idag var killarna lediga och hemma med pappa, själv var jag och jobbade. Det var riktigt skönt att bara fara iväg själv på morgonen utan att tjata på att barnen skulle klä sig och borsta tänderna - Ser fram emot när det blir stora och fixar allt sådant själva.

Idag så regnade det medans jag var på jobbet, men just innan jag slutade så passade solen på att titta fram. Och vilken värme det blev. Tempen visade 20 grader när jag for hem från jobbet. Det blev snabbt hem och byta om till linne och shorts och inta solstolsläge.

Vi grillade kyckling till middag och premiäråt ute på altan i solen.Hoppas att det fortsätter så här nu hela helgen osså på måndag för då jag är ledig.Vi ses

S

Joho klart jag kan

Trevlig kristihimmelfärdsdag på er alla!

Skönt med lite ledigt så här mitt i veckan - mer av sådant tack!

Idag har jag och John varit och tillverkat justerbara stolpskor. Har tjatat länge på John att vi måste ju fixa stolpskorna någon gång så att vi kan börja med altanen. Och dessutom så hade vi lovat att göra några till grannen också.

Jag sa att om jag bara kunde svetsa så skulle jag ha gjort dem för länge sedan, men nu kan jag ju inte det. Och dessutom så har ju faktiskt en av oss varit med i svets SM (och det är inte JAG). John blev tjurig och sa att då skulle han lära mig svetsa så skulle jag få göra dem. Visst kan jag väl det sa jag, och ångrade mig sekunden efter jag sa det.

Detta var några veckor sedan och jag insåg att det var bara för mig att dra på mig blåstället om jag skulle ha någon altan i år.
Pojkarna fick vara hos snälla syster i Nyhamn medans jag och John var i garaget. Nu blev det faktiskt så att John fick göra den mesta svetsningen i alla fall. Jag provade faktiskt bara lite, tyckte det var lite otäckt faktiskt. Men vi samarbetade ändå rätt så bra så efter 3½ h var vi klara.

Så nu kanske i helgen vi kan börja med byggandet.Vi ses


S

 

Söta Maja

I helgen har vi besök av systeryster från Stockholm och min guddotter Maja, som är så söt. Killarna älskar att mysa och busa med henne.Allting ska provsmakas påElliot vill gärna vara med på bild med MajaMilton kan inte låta bli att pussa på de söta små fötternaVad säger ni? Skulle vi inte ha haft oss en sån här söt lillasyster.
Nej, det blir inga fler barn här inte, men det är tur att man kan får låna andras ett tag.Vi ses

S

Magsjuka

Idag är jag hemma och vabbar. Det är Elliot som är sjuk. Inatt när jag just somnat så väckte Elliot mig kl. 1 av att han hade kräkts i sängen. Jippi! Precis vad man vill göra mitt i natten, byta sängkläder, stoppa ungen i duschen, renbädda och ta reda på alla nedkräkta sängkläder.

Men idag mår Elliot hur bra som helst. Åt en stor tallrik gröt till frukost, och mycket till lunch också. Så det är skönt att vara hemma med relativt frisk unge. Jag passade på att damsuga och skura inne. (Tyvärr så syns det inte längre nu när storkillarna kommit hem från skolan)


Ibland undrar man om det är någon idé att skura golven i hallen, när det efter 1 h ser likadant ut.
Jag hann även med en sväng in på Blomsteraffärn och köpte lite vårblommor som jag satte i krukan på bron.Ska nu gå och tvätta tvättmaskin nr 3 för idag.


Vi ses

S

Maj

Jo vi kom med planet ner till Stockholm förra helgen. Men det var lite ovisst, kl. 14.00 fick vi veta att de öppnat flygplatsen och vårt plan som skulle lyfta 18.25 skulle gå. Det roliga var at vi var endast 7st ombord på planet ner. Kändes riktigt konstigt.

Vi hade i alla fall en riktigt bra helg i Stockholm. Massor av god mat, en hel del shopping osså dopet förstås. Vi tog oss hem också i måndags, om än en liten otäck landning så måste jag erkänna att det är riktigt skönt att vara hemma. Har varit en hel del flängande på sistone.


Igår tog vi det bara lungt med familjen, åt grillat och gick sedan förbi majbrasan för att grilla korv, se på smällarna och lyssna till "vintern rasat ... ".Ja nu har vi hälsat våren välkommen, så bort med all snö nu och fram med gröna gräsmattor tack!


Vi ses

S

RSS 2.0