Torsdag

 Ärtsoppa och Pankakor, ska man ju äta då. Det blev det väl inte riktigt, jobbar till 20 idag så jag har ätit middag på jobbet, fiskpinnar och potatis.

Imorgon är jag ledig,  jätteskönt, måste dock storstäda hela huset då vi får gäster i helgen. Vi har typ slipdamm hela huset . Jag håller på att bli tokig. Ska bli så skönt när vi blir klara med Miltons rum.

Var på Rusta idag innan jobbet och fyndade lite saker, fina bestick och några vinglas i plast. Hittar ingen bild på glasen men jag köpte 4 st turkosa och 4 st rosa glas - jättefina.

image17

Men det bästa av allt var när jag var på Icamaxi och skulle handla lunch, då hitta jag en supertjock inredningstidning (katalog) som hette Vakre Hjem & Interior. Där alla de bästa inredningnätbutikerna finns med och knappt någon reklam alls (fast egentligen så är ju det reklam när jag tänker efter).

Nu är det mindre än 1h kvar hoppas att tiden gå fort jag är döööö less nu.


See yaVAB

Som en överaskning så ringde de faktiskt från skolan idag, och sa att Oscar var sjuk. det hör verkligen till ovanligheten. Minns faktiskt inte när han var sjuk sist. han hade jätteont i örat och i huvudet. Konstigt för han har inte varit förskyld eller något.
Så lite misstänksam blir man ju. Var inte så längesen jag själv var barn och nog kommer jag ihåg alla knep som man gjorde för at slippa gå till skolan : )

Det är i alla fall ganska skönt att vara hemma med en 7 åring sm bara ligger hemma i soffan och ser på TV, det är t o m så att man kan hinna en massa småärenden.

På fredag kommer Jontes syster m. familj från Tärnaby så nu måste vi skynda oss att göra klart i Milles rum, så att vi kan flytta upp killarna från gästrummet nere i källaren. 

Oscar är hyfsat less på att dela säng med Milton vid det här laget. också kanske det blir lite lugnare nu på kvällarna.

Här kommer en bild från i somras då vi var på min storasysters bröllop i Schweiz, då Oscar och hans kusin Tuva var brudnäbbar. Är de inte hur söta som helst.
image15

Nä nu ska jag gå och ta hand om min lilla Orre Borre.


See yaSjuk idag oxå

Jag är hemma och är sjuk idag oxå, det är magen som bråkar nu igen. Satt just och tänkte efter att det var precis samma sak vid den här tiden ifjol. Men då lyssnade jag inte riktigt på kroppen utan körde på för fullt ändå, vilket visade sig bli jobbigt hela sommaren.

På jobbet är det kaos, lite personal och det ringer som bara den, plus att jag dessutom ska lära mig en ny kundtjänst och en massa nya saker som dyker upp på de andra. Inte blir det bättre när man får mail om att man inte får ta några raster heller. Ja, då går det som det går - magkatarr.  Så nu bestämde jag mig för att  jag måste ta det lungt. Känner mig ganska bra idag, så jag ska fara till jobbet imorgon får vi se hur det går.
 
Solen har i alla fall kommit tillbaka och några fler plusgrader med det oxå, kanske går ut och sätter mig i solen ett tag idag. Jag längtar så till i sommar. Syrran åkte till Turkiet igår, gissa om jag är avundsjuk, det hade varit precis vad jag behöver nu. Men det är klart det känns ju ännu bättre att åka i januari när det är -20 grader här  till 30 graders värme. 


Så här fint hade vi det på våran gård förra sommaren, då vi drenerade om.

image13

Vi håller på att fylla i en massa blanketter för att få bygga lite i sommar, det är helt sjukt vad man måste söka lov om. Vi ska sätta in en balkongdörr där det är ett fönster - Bygglov. Sätta upp ett plank mot Tjärnvägen - Bygglov plus grannens medgivande. Man får inte göra något utan att kommunen ska lägga sig i OCH ta betalt. Och inte nog med det, jag ringde igår för att höra hur lång handläggningstiden var 2 - 3 månader. Hallå!!, då är ju sommaren slut.

Åhh jag blir galen. Vi får se hur vi gör nu.


Nä, nu ska jag gå och göra mig lite lunch.


See ya

Åhhhh!!

Vilket skitväder. Vad hände med värmen? Vi stängde av värmen när det var varmt här för några veckor sedan men det var bara att slå på den igen för iskallt inne idag.

Jag har t o m varit tvungen att ta in blommorna som jag har ute för att de inte ska frysa ihjäl.

I helgen har vi inte gjort så mycket, har skrapat och slipat lite fönster. Igår var vi en snabb sväng på stan och tog kort i automat till mitt körkort som har gått ut. Det är lite bråttom nu, för om jag inte lämnat in det innan den sista maj så kommer jag att måsta ta om körkortet. så jag ska försöka få iväg det idag på posten.

Nä nu ska jag gå och städa lite i källaren dammråttorna börjar likna stor bisamråttorSee ya

Utvecklingsamtal

Idag hade jag utvecklinsamtal med Milton och Elliot på dagis, eller inte med dom utom om dom. Det är alltid kul att sätta sig ner och riktigt få tala igenom om hur det är på dagis.
Det är lite spännande med Milton för han är en ganska speciell kille (fast så tycker väl alla mödrar om deras barn).
Men han är faktiskt det, antingen så är han pest eller så är han världens mysigaste. Tjurig till tusen är han oxå.

Elliot han är bara en sådan där mysig go 3-åring, men som ibland kan visa sitt rätta jag.

image11

När jag kom till jobbet så ville chefen ha utvecklingsamtal med mig, så jag känner hur jag riktigt har fått talat ut idag.

På min tid (stenåldern) så kallades det för kvartsamtal, och jag minns hur nervös jag var inför dessa. Kan aldrig glömma mitt första kvartsamtal som jag hade i 7:an då lärarna tyckte att - " Sandra bara springer omkring på lektionerna och slamsar med killarna". Jodå då var mamma inte riktigt nöjd.  

Vi får väl se hur dessa killarblir i tonåren, just nu så tycker inte Milton om tjejer - enligt han.
See ya

Fönster!!

Ännu en dag med sommarvärme, det är ju hur skönst som helst. Känns som om jag varit ledig jättelänge nu och trots det så är det en dag kvar innnan jobb.

var tvungen att fara in på jobbet igår för semesterschemat hade kommit ut, bättre sent än aldrig. fast det ble dock inte det minsta bra, hade sökt föräldraledigt vecka 28 och semester vecka 29, 30, 31, och 32. Men nä istället så fick jag inte semester förrens vecka 31, 32, 33 och 34, hur kul är det sista veckorna har ju Oscar börjat skolan.

Var inne och klagade eftersom det kändes inte det minsta tillmötesgående mot mina önskemål. I värsta fall får jag söka föräldraledigt vecka 29 och 30 för det kande ju inte necka till, lite tråkigt dock då jag bara har garantidagar kvar.

Ja, vi får se hur det blir på måndag.


Nu till min överskrift - fönster. Idag har jag börjat med våra fönster som måste skrapas och målas om, känses som en bra sysselsättning i det här fina vädret. Däremot så för er som inte känner mig och därör inte vet att jag hatar underarbete. om jag fick bestämma så hade jag bara målat direkt på fönstret utan en massa skrapande, men jag fattar också att då måste jag ändå göra om det nästa år.

Så jag satte igång att skrapa fönsterbläcken och det gick förvånadsvärt bra, sedan tog jag slipmaskinen på karmarna, och vips så var det klart. (2 fönster och en balkongdörr) Det var inte så hemskt som jag hade gruvat mig för.  Så nu kanske jag hinner alla fönster i sommar, så då blir det jättefint. jag får panik när jag ser allt det här 70-tals bruna som de visst då var jättesnyggt till ett gult tegelhus - urrk.

Hoppas  att det är bra väder imorgon för då ska jag måla andra varvet.

John har haft riktigt bra flyt torsdag och fredag och hann massor i Milles rum. Idag däremot så var det lite segt - kanske inte så konstig när han var ut och slirade till kl. 2.00 i natt. väggarna är på plats så nu är det bara taket, lägga in golvet, spackling och målning kvar.

Sen kommer nästa projekt - så ny gräsmatta.


Nä nu måste jag gå och vara lite trevlig.


See ya

RSS 2.0