Fredagsmys

I morse när jag vaknade så smattrade regnet mot rutan - Jaha trodde jag, det blir en regnig dag idag tänkte jag. Men sedan sprack det upp och solen har lyst på oss nästan hela dagen. Jag hade tänkt att vi skulle åka till någon badstrand men ungarna verkade mer sugen på att vara hemma och leka med kompisarna. Så det blev en hemmadag i solstolen för mig medans alla barnen på kvarteret sprang runt mig och hade vattenkrig. Och som vid alla krig så blir även det som inte deltar skadade/blöta = JAG.

Till lunch gräddade vi våfflor och åt med sylt, grädde och socker på.







Nu väntar vi på att John ska komma hem från jobbet så vi kan åka ut till stugan och äta surströmming.


Vi ses

S


Regnig söndag

Helgen har tillbringats i stugan, med sol, god mat och vila. I morse när vi vaknade så regnade det, så då åkte vi hem. Det är så skönt att bara ha 3 mil till stugan så att man snabbt kan ta sig dit och och lika snabbt ta sig hem igen.

Stackar Oscar har åkt på en ordentlig ögoninflamation, båda ögonen regält uppsvullna så att han knappt kan öppna dem. Jag frågade om jag fick ta en bild på honom men det fick jag absolut inte göra när han såg ut så där. Och då måste man ju respektera det.

Jag bestämde mig för att jag skulle måla om Elliots Tripp Trapp stol som nu är i orange bok. Stolen köptes in till Oscar för ca 9 år sedan och då fanns det inte samma urval som idag. Jag har bara lite svårt att bestämma mig för vilken färg den ska vara. Vitt går ju alltid hem, men är faktiskt lite sugen på att måla den turkos. 

Har idag skruvat isär alla delar och slipat dem för att färgen ska fästa bättre (inte likt mig med underarbete). Har målat ena sidan med grundfärg så nu är det bara att bestämma vit eller turkost - vi får se vad det blir.




Vädergubbarna har lovat varmare väder i veckan så jag hoppas att de har rätt, är bara 2 veckor kvar nu av semestern.


Vi ses

S
 


Fredagsmorgon

Kikar in med ett tidigt (för mig) fredagsmorgonsinlägg. Barnen vaknade kl. 6 imorse och har tillbringat hela morgonen med att bråka och slåss med varandra. Var bara att stiga upp och sätta ungarna i varsitt hörn i soffan. Jag tror att de senaste dagarna med dåligt väder gör dem uttråkade och på dåligt humör, jag blir då det i alla fall.

Igår bestämde vi att det var dags för en spelfrimånad. Inget TV-spel eller dataspel på en hel månad är det som gäller. Det har varit väldigt mycket tjat och bråk om spelande så nu var det dags att hitta på annat.

Altanbygget står still nu för tillfället. Johns semester är snart slut och han kände att han behövde lite semester innan den är slut. Jag ska måla lite när det blir en mulen dag, för idag skiner solen och då vill man inte stå i skuggan och måla



Igår var jag och handlade ett par Foppatofflor till mig. Jag har i alla år varit emot dessa och tycker faktiskt fortfarande att de är apfula. Men jag brukar alltid tjuva Johns när jag ska spinga ut i trädgården.
Så när jag såg att de hade foppa för 149kr på Coop så föll även jag ner i Foppaträsket.

 

Vi ses

S

Altanuppdatering

Idag skulle det regna hela dagen, men till vår glädje så var det rikitgt fint väder istället. John har börjat lägga papp på taket och jag har lagt trall på ena sidan. Tyvärr så blev det snett (inte mitt fel) så vi måste lägga om allt igen : (

Vi invigde vår altan idag med surströmming till middag med systra och mor o far som är uppe från Sundsvall. Barnen (och en del vuxna) som inte gillar surströmming fick hamburgare.


Tänk att det behövs tre karlar för att vända några hamburgare, som verkar blir hyfsat rökiga.




Altanbygget börjar ta form




Det blir alltid så rörigt när man håller på och bygger




I morgon har vädergubbarna lovat sol och 23 grader. Om de nu inte har fel så åker jag och killarna till beachen.



Vi ses

S


Pepparkakspojkar

Termometern visade idag 28 grader, Jihaaa! Jag älskar värme. Jag och pojkarna åkte till Vitbergsbadet, John valde att stanna hemma för att bygga. Nu kanske ni tycker synd om John som var tvungen att stanna hemma och bygga, men faktum är att han tycker att det är mycket skönare att vara hemma själv och bygga än att fara och trängas på Vitbergs.

I alla fall så var det riktigt skönt idag, lite mycket folk men det hade vi kunnat räknat ut. Pojkarna var mest i vattnet hela dagen så det blev inte mycket att sitta i solstolen för mig. Man vill ju gärna komma hem med tre barn också. Efter en hel dag i solen ser de ut som små pepparkakspojkar.


En liten paus från badandet med glass





Hemma har takreglarna kommit på plats, så nu börjar man få känslan hur det kommer se ut. Uppdaterar med bilder senare.



Vi ses

S

Paus i bygget

Idag sken solen så skönt här så vi bestämde oss för att ta en paus i byggandet och fara ut på en liten utflykt med båten.

John, Milton och Oscar med stugan i bakgrunden






Det blev en lite tur till en badstrand där pojkarna hittade en liten flotte som de lekte med hela dagen. Så mor och far fick ligga och lata sig på stranden. Åhh vad det är härligt med sommar.

 

I natt ska det komma regn igen, vi får hoppas att det inte blir så mycket då taket inte är klart ännu. Vi får väl se om det blir att springa ut mitt i natten och torka upp vatten och skydda golven.



Vi ses

S

Nu bygger vi

I tisdags började vi bygga på altan - ÄNTLIGEN! Det har gått undan vill jag lova, och det tack vare Martin och Tim som varit så snälla och hjälpt oss i tre dagar.

Reglarna är på plats, isoleringen i golvet är färdigt och råsponten som ska ligga under betongen är också färdigspikad.



Idag när vi skulle börja bygga så öppnade sig himlen och det regnade som aldrig förr. Vi hade som tur var spänt upp en presenning i går kväll, men den räckte inte hela vägen. Så idag har vi sprungit omkring som galningar och letat fram sopsäckar, paraplyn och allt annat som kan avleda vattnet från att inte rinna in på råsponten och ner i isoleringen. Nu har det slutat regna som tur var, men jag är helt slut så jag orkar inget mer nu. Imorgon ska vi börja bygga på taket så vi slipper allt stök.





I helgen är det stadsfesten här i stan, vi hade lovat ungarna att vi skulle förbi där idag men sedan blev vädret som det blev. Vi försöker ta det imorgon istället, lite sockervadd, karuseller och lotter kan vi ju inte missa.


Vi ses

S



Bröllop

I helgen har det varit tropisk värme här i Skellefteå.

På lördagen var vi på Tess och Dannes bröllop på Nordanå. Vi hade det riktigt mysigt, supergod mat och trevliga människor.
Allting var så bra ordnat med hopptält, disco och allt till barnen så vi vuxna kunde slappna av.




Tyvärr blev det ingen fångst av brudbuketten för mig.


















Tack D & T för att vi fick vara med och fira eran dag.

(Dock är jag väldigt trött idag ; )



Vi ses

S

RSS 2.0