Fjällen

I torsdags åkte vi till fjällen med mina systrar och deras fam. Vi hade det riktigt trevlig med massor av skoteråkning och frusna fötter.

Här kommer lite bilder
Gott med pannkaka och sylt tycker barnenOscar tyckte det smakade bra med varmchoklad


Vädret var si så där, lite halvklart men det blåste mycket. Hoppas på superväder till påsk då vi ska upp igen. Då blir det nog en tur i backen också.


See ya

Milton gubben

Idag ringde de från dagis vid två-tiden och sa att Milton hade ramlat och slagit upp läppen och jag nog måste fara och be någon titta på det. Ja, ja tänkte jag, han kanske har fått ett litet sår på läppen som kanske behöver lite kirurgtejp. Men när jag kom till dagis var Milton fortfrande jätteledsen och när jag fick såret höll jag nästan på svimma (är rätt så känslig när det gäller öppna sår, klarar aldrig av att se operationer påTV eller liknande). Det var ett ordentligt jack i läppen. Så det var bara att fara upp på akuten - jippi de är ju inte direkt kända för sin snabbhet.

Efter 1h så fick vi komma in på ett rum och först träffa en sköterska som tittade på såret och sa att det kanske gick att limma ihop. De satte lite bedövning på läppen som skulle verka en stund. Sedan efter 1 h så kom en läkare som tittade på såret som konstaterade att det behövdes sys. Åhh hjälp tänkte jag Milton som är livrädd för nålar och sånt, det går inte ens klippa tånaglarna för det "kan" ju faktiskt göra ont. Läkaren frågade hur dan Milton är som person, om han klarar av nålar och sådant, för det kan vara rätt så obehagligt att sy i ansiktet för ett barn. Jag förklarde hur han är och de bestämde att det var nog bäst att söva ner honom.

Oj genast blev det så himla stort allt. Jag som trodde att de skulle tejpa ihop såret och nu skulle han helt plötsligt in på operationsrummet och sövas ner.
Han fick några emblaplåster och sedan åkte vi upp till operationssalen, där de försökte sätta in en kanyl i armvecket som Milton givetvis inte gillade. Han fick lite lustgas och då kunde de sätta in kanylen i handen. Sedan fick han "sömngasen" och efter några sekunder så sov han och jag fick gå och vänta i väntrummet.

Det skulle ta ca 45 min, men oj vad tankarna hinner komma, tänk om något går snett, man har ju hört att det alltid finns risker med att söva ner någon. Nåväl allt  gick bra  1 inre och 4 yttre stygn blev det. Kirurgen satte självupplösande stygn så vi slipper fara och dra dem senare. Vi stannade på uppvaket i 2 h tills Milton vaknade och vi fick fara hem. Det var skönt att vi slapp ligga över där.

Nu har Milton somnat så sött i sin säng, får se om han far på dagis imorgon. Han slog även i framtänderna så de är lite lösa och han har väldigt ont i dem.Måste gå och sova nu


See ya


Söndagsbak

Igår var på födelsadagsfest i Nyhman och hade det riktigt trevligt, blev lite sent som vanligt så idag har vi bara slöat och myst. Vädret är ganksa grått också så inga utflykter lockar heller.

Vi passade på att baka istället. Det blev förstås ur favoritboken, Leilas "a piece of cake". Fast idag var det John som stod för bakningen, han tycker faktiskt att det är roligt och baka (dock inte att stöka bort efter sig).

Vi har bakat det super goda brödet, Turbosnabb filmjölkslimpa som vi ska äta till kvällsfika och sedan min favvo - white choclate chip cookies som är riktigt goda. Mmm.

För er som gillar Leila så kan jag tipsa er om hennes nya magasin "Leilas country Living" , första numret kommer ut nu 27 mars.

Gå in på  http://www.leilascountryliving.se/leilas-country-living/prenumerera/index.xml  för att prenumerera på de 2 första numren. Det har då jag gjort för att slippa jaga den i butikerna.


See ya

Gräsänka

John for i tisdags till fjällen med grabbarna och lämnade mig hemma själv (snyft) - Näeh inte direkt tråkigt det är bara sååååå skönt att vara ensam hemma. Bara jag, och smulan förstås men hon gör inte så mycket väsen av sig. Jag kan äta middag när jag vill och vad jag vill, inte direkt efter jobbet fara och hämta barnen och sedan direkt hem och laga mat.
Detta är riktigt vardagslyx. Nu kommer de hem imorgon så då ska vi mysa igen nu när mamma har fått laddat batterierna.

Dagens middag som de andra inte hade gillat, fullkornspasta, räkor och pestoHemma händer det inte så mycket, gästrummet är helt klart nu och svärfar har flyttat in.

Så här såg det ut innan alla möblerna kom in.

Simningen går riktigt bra, förra veckan var jag och simmade mån, ons, fre  morgon innan jobbet och vattengympa på torsdagen kväll. I veckan är det sportlov så då har de haft vattengympa mån och ons på morgonen och i tisdags blev det vattengympa på kvällen. Konstigt nog så tycker jag bäst om att träna på morgonen innan jobbet, för det är svårt att få tid ibland på kvällen.


I söndags var jag på loppis med M, jag hade inte tänkt att köpa något men det är alltid kul att titta. De hade sådana här fina gamla lakan som jag varit ute efter. Jag har satt dem innanför glasdörrarna på mitt tygskåp, då det har känts lite rörigt med alla färgerna. jag köpte 2 st lakan så jag funderar på att sy en hissgardin till kontoret av det andra lakanet.


Fyndade också en snowboard till Oscar för 50kr och skor till för 40 kr, vilket super fynd. T o m John var imponerad och tyckte nog att det inte var så dumt att jag for på loppisen ändå.


Även ett detta kakfat  hittade jag

Ska gå och duscha nu, tog ett litet spinningpass här hemma innan middagen.See ya

RSS 2.0