Tisdag i Juni

Vi har det såå bra just nu.

Varmt och skönt är det ute, härlig dag på Vitbergsbadet idag, kycklingsallad till lunch och pankakor med sylt och socker på till middag - Precis som sommaren ska va.

Imorgon sägs det bli regn, då ska jag passa på att städa huset. Men inte idag, idag bara njuter jag.Vi ses


Midsommar och Semester

Midsommarhegen firades som vanligt ute i stugan. I år hade vi rikitgt tur med vädret, solen sken hela dagen och ca 20 grader varmt. Barnen tog årets första dopp trots att det inte kan ha varit mer än 16 grader.Tyvärr så blev jag sjukt på aftonen, så jag låg i sängen med magsmärtor. Som tur var släppte det vid tiodiden på kvällen så resten av mmidsommarhelgen kunde firas.
Idag är min första semesterdag som har bjudit på finväder. Jag bara varit hemma och stökat på i trädgården hela dagen. Om det fint väder imorgon kanske vi åker och badar.


Vi ses

S

Pelargoner

Förra helgen bara regnande det, så vi passade på att städa ur förråden, och det behövdes verkligen, gick knappt gå in där utan att snubbla på alla grejor. Längst in i förrådet hittade jag mina 30 pelargoner som skulle få övervintra där. Osså skulle jag ju ta fram dem i vår och de skulle bli så fina. Tyvärr så glömde jag helt bort att vattna dem, så de fick följa med till soptippen som allt annat skräp.

Det blev att handla nya. Detta år fick det bli rosa pelargoner få se hur bra det kommer att gå med övervintringen i år.
I veckan har vi jobbat med stenläggningen, fick ju en del stenar över då vi la stengången. Tyvärr så räckte det inte hela vägen men en bit i alla fall. Till veckan har jag semester och då ska jag försöka hinna klart, få se hur läskigt det blir att kapa in stenarna. Kanske blir så att John får göra det.
Vi ses

S

Skolavslutning

Idag var det sista dagen i skolan för Oscar och Milton. Sedan var det skolavslutning kl. 15.30. Tänk att det redan gått ett år, jag tyckte att Milton började förskolan alldeles nyss.

Tyvärr så strejkade min kamera idag det stod bara errror och det är så många funktioner på den som jag inte lärt mig ännu. Jag höll på bli galen!!! Missade nästan hela avslutningen pga att jag satt och försökte få igång dumma kameran. Bestämde för att det var Johns fel, bara för att han inte var där och kunde fixa den : ) 

Lyckligtvis så hann jag få några få bilder. (Tyvärr så strejkade autofokusen också, därav lite suddiga bilder)


Milton älskar att sjunga och är inte det minsta blyg för att stå inför allas blickar.Sitta snält och stilla kunde han också göra
Oscar på väg in i kyrkan
Coola Oscar med kompisarna Emil o Isak utanför kyrkan.
Oj vad stora de har blivit, tänk att de börjar fyran till hösten.

Efter skolavslutningen kom John och fixa kameran och vi for till O´Learys och käkade middag.

Jag åt som vanligt en Chicken Ceacarsallad, för den är riktigt god där.
Milton hade fått en ros av fröken
1 vecka kvar och sen blir det sommarlov på riktigt för skatterna.


Vi ses

S

Motorcross

Ikväll var jag och tittade på när Oscar körde cross. Han går crossskola i år och idag var sista gången. Det ser helt livsfarligt ut när man tittade på de lite äldre killarna som körde. Hu vad har han gett sig in på.

Oscar körde i "lilla" gruppen där det gick betydligt lugnare. Han var riktigt duktig, och tycker att det är jättekul. För att inte tala o vad hans far tycker.


Oscar laddar inför kullenMan blir ganska lortig när man kör cross
Här står de alla uppradade inför starten på sista racet
Oscar med kompisen Melker har fått en lite pokal för att de genomfört crosskolan.
Elliot har hängt med och tittat 2 ggr och har redan bestämt sig för att gå crosskola nästa år. Milton däremot är inte alls intresserad. Han tycker det verkar farligt, då han hörde att man kan få blåmärken.


Igår kväll när jag satt vid datorn kände jag hur hela huset började skaka, trodde först att det var tvättmaskin som höll på att sprängas eller något. Men insåg att snart att det var ett jordskalv, och ett ganska regält också (enligt mig). Hann faktiskt bli lite rädd och började fundera hur jag skulle få med mig alla barnen, som låg och sov ut. John hade somnat i källarn och hade inte märkt någonting. Som tur var så slutade det ganska snabbt, men lite svårt var det att somna sedan.

Imorgon har jag tagit ledigt då storkillarna har skolavslutning, efter ska vi gå ut och ära på O´Learys. Ska bli skönt med lite sovmorgon imorgon.


Vi ses

S

Snoriga tisdagshälsningar

I afton tittar äntligen solen fram efter 2 dagar nu med regn. Jag känner redan hur man blir på mycket bättre humör när det är varmt och soligt ute.

Syrenen och rönnen står i högblom nu och det luktar så gott. Passade på att plocka in en bukett att ställa på matsalsbordet. Tyvärr så kommer den nog vara vissen imorgon. Det är synd att den håller sig så lite länge, är det någon som har ett bra tips att få dem att stå längre?

Jag har åkt på en riktigt dunderförkylning nu. Näsan bara rinner om den inte förstås är helt täppt, halsen känns som ett stort öppet sår och öronen har det slagit lock för. Känner just nu ingen energi alls. Huvudet vill göra en massa saker men kroppen säger ifrån. Lyssnar faktiskt på kroppen denna gång och vilar ikväll framför TV. Dock inte utan dåligt samvete.

På torsdag är jag ledig och då vill jag vara frisk. Jag har tänkt jobba med mitt projekt - uteplats. När vi lade stengången för två somrar sedan blev de över en del marktegel som jag har tänkt lägga på en liten plätt i trädgården. John har varit snäll och grävt med grävaren, så nu är det bara för mig att börja lägga. Måste bara leta fram knäskydden.


Vi ses

S

2 veckor kvar

Nu har jag bara 8 arbetsdagar kvar, sedan är det SEMESTER!!! Åh vad jag längtar att få vara långledig. Hoppas att vädret blir super också.

Projekt - altan går vidare. Vi har höjt upp den gamla altanen så att den är bara är ett steg ner från golvet inomhus. Och även nästan gjort klart hörnbiten,, så nu är det "bara" långa biten kvar.I torsdags var jag hemma och vabbade med Milton som hade feber. Medans Milton låg i soffan och tittade på TV så passade jag på att fara och köpa en hammock på COOP, som jag länge gått och suktat efter.

John var borta så jag fick skruva ihop den själv, och det tog ca 5h för mig. Det var inte helt enkelt, beskrivningen bestod av ett A4 ark som visade ALLA bitar och skruvar på en och samma bild. Tacka vet jag IKEA.

Men nu är den klar, och passar så bra in i min trädgård. Ska bara hitta några fina dynor till den.
Nu är det dags att slänga ungarna i badet, det är helt galet vad smutsiga de är nu denna årstid.Vi ses

S

RSS 2.0