Tråkigt

Förra veckan när John var borta hade jag så tråkigt på kvällen så jag satt och surfade runt på olika nätbutiker, och det blev en del grejor nu har jag insettnär paketen börjar dimpa ner. Inte för jag är ledsen för det, har faktiskt inte varit på stan på evigheter så det känns kul med lite nya saker.En färglad väska från Marimekko
kakburk från House Doctor

Och så dessa fina månadsbilder av Elsa Beskow. När vi var små så hade vi en tavla i barnkammar med månadsbilder som vi bytte för varje månad. Jag blev lite nostalgisk då jag hittade dessa hos Julias vita drömmar, ska bara hitta en fin ram till dem.


Midsommarhelgen firades i stugan som vanligt, vi slapp regnet men det blåste kallt som vanligt. Men det hejdade inte Milton och Elliot från att ta sig ett dopp i havet. Trots att det bara var 12 grader varmt - eller kallt.

Oscar tyckte det var för kalltGivetvis skulle även bryggan på plats, alltid lika spännande och se när badkrukorna ska bada.Helgen har varit skön i alla fall, och nu är det bara 3 dagar kvar till 6 välförtjänta veckors semester.


See ya

Midsommar

Är på väg att snart fara ut till stugan för att fira midsommar. Som vanligt är vädret instabilt, det regnar inte nu men det ser nog ut som att det kan komma en och annan skur. Igår däremot vardet riktikgt fint väder. Vi hade midsommarfirande på dagis och dansade runt midsommarstången och fikade gräddbakelser.

När vi kom hem så tog vi fram poolen, och barnen tyckte att nu är det sommar.

Trevlig midsommar på er


Skolavslutning


Oj så länge sedan jag uppdaterade. Just nu är det mycket som händer men ändå inget.


John har börjat jobbat åt sin pappa och är inte hemma så mycket vilket betyder att jag får dra det största lastet, (inte för att det är så stor skillnad från förrut).

Förra veckan var det skolavslutning för Oscar, dåligt väder som vanligt men i år hade jag faktiskt köpt långärmad skjorta och jeans.


Här bjuds på skönsjungande sång - "gullviva, mandelblom, kattfot och blåviol"


Det händer inte så mycket här hemma nu. Toan går låååååångsamt framåt. I helgen var vi på 2st barnkalas plus en fotbollsmatch vilket inte lämnar kvar så mycket tid.

Vi (John) har i alla fall bytt fönster, gipsat klart väggarna nu och håller på att lägga in golvvärmen. Det blir både vattenburen och eluppvärmt golv,  så att man kan ha det gosigt om fötterna trots att man stängt av värmen.

Jag längtar tills vifår börja kakla. Vi har köpt golvklinker nu, det blir rektangulära mörkgråa klinkerplattor typ som skiffer. Ni får se bilder senare. Måste bara hitta någon bra fönsterfilm att täcka rutan med så att man slipper heja på grannarna när man sitter på toan.Bakade i dag jättegoda kakor som ska säljas på Oscars fotbollsmatch imorgon. Hoppas det blir över många.


Falska potatisbakelser, hur goda som helst och superenkla att göra
Nä, nu måste jag i säng, klockan ringer 05.40 i morgon bitti.


See ya


Nu blommar det

Igår var det helt sjukt varmt i Skellefteå, närmare 30 grader. Fast vi (jag och John) höll oss mest inne. För vi är långt ifrån klar med toan än. Längtar tills den är klar, blir helt galen på allt sågspån och slipdamm. Tyvärr så ska John jobba hela veckan så det lär nog dröja länge innan den blir färdig.


Två väggar är färdigisolerade och två kvar.
Nu börjar det grönska i alla träd och buskar här hemma - sommaren är äntligen här. Tråkigt bara att de inte blommar hela sommaren, jag älskar syréner.


Äppelblommor och syréner

 

Även våra inplanterade liljekonvaljer blommar nu. (växer inte vilt här uppe)Rönnen står också i blom
Igår var det morsdag - vilken bra dag. Det blev dock ingen tårta, men jag fick en jättebra present eller en, fyra faktiskt.

Jag hade önskat mig balkonglådor att sätta under fönstren, och John hade snällt snickrat ihop fyra åt mig. Och igår kväll satte vi dem på plats, fattas bara en hel drös med pelargonier i dem. Idag så börjar jag jobba kl. 14.00, skönt för jag har en hel del att göra innan dess. Ska klippa gräsmattan, fara och handla MASSOR av pleragonier och plantera dem, lämna igen böcker på bibblan plus att jag tänkte hinna gå broarna. Så det är nog bäst att jag sätter igång nu.


Seee ya 

RSS 2.0