Vintern rasar...

Ja det har den faktisk gjort oxå, idag var det 18 grader varmt i skuggan och nu finns det bara pyttelite snö kvar på gården.

Det var en bra dag idag, hade blivit lovad att sluta kl. 13.00 och när jag tittade på schemat så hade jag lunch mellan 12.15 och 13 så därför å slutade jag kl. 12.15 idag.  Tog en snabb tur in på stan för att köpa en till plåtlåda från House Doctor på Spets&Ting och sedan hittade jag ett par jättefina kuddar på Hemtex som jag bara var tvungen att köpa.

När jag kom hem så satte jag mig ute på altanen och solade och öppnade en bacardi breezer, så härligt. Till middag grillade vi fläskfile och åt klyftpotatis till - supergott, det kommer att bli mycket mer av det i sommar.

Efter middagen så slöade vi i soffan en stund, och sedan ville barnen åka och titta på majbrasan, men John var inte ett dugg sugen (ovanligt) så jag tog med mig Oscar och Milton och vi cyklade till landskyrkan för att tittade på brasan. Vi tog ingen korv med oss, men som tur var så träffade vi M och F som så snällt delade med sig.

Det blev inte så länge där så vi cycklade tillbaka igen, det är ganska långt men Oscar klagade inte så mycket. Det var tur att Milton satt i barnsadeln, för annars hade nog inte mitt tålamod hållit så bra.

Nu är vi ledig resten av veckan hela familjen. Jonte kommer väl att bygga  för det mesta och jag och pojkarna ska bara njuta av ledigheten.

Tisdag

Just nu känns dagarna som evigheter på jobbet, jag sitter och räknar minuterna tills jag får sluta. Imorgon jobbar jag 9.15 till kl. 13.00 och sedan är jag ledig resten av veckan ska bli dööskönt - längtar.

Händer inte så mycket spännande i mitt liv just nu,  Jonte håller på för fullt med Milles rum, jag vill bara att det ska bli klat någon gång. Men som sagt det ska riktas och tilläggsisoleras och gud vet katten mer, så det tar TID. Men då blir det fint oxå.

Nu är resan bokad och klar, den 24 januari åker vi till Thailand, Koh Samui, kommer att bli super. Vi var ju där för 10 år sedan när johns pappa fyllde 50 år, så nu bär det iväg igen. Det ska bli kul och se hur mycket som har förndrats.

Vi kommer att bo i små bungalows och svärfars kommer att ha en stor med egen pool - sweet : ). Det kommer att bli askul 16 personer är vi som åker.

Det är klart, det är ju en så där 8 mån bort men det är kul att få längta och snart är ju sommaren här och sedan vips så är det höst och sedan januari fortare än man tror.


Måste slänga ungarna i säng nu, imorgon har vi lite sovmorgon vilket var länge sedan.image9


See ya

Nu har de äntligen kommit

Plåtburkarna från Housedoctor som jag beställt från www.hemljuvahem.nu, turkosa såklart så att de passar in i Oscars rum.  Det blev jättefint på hans bokhylla.

Har varit på jakt efter dessa ett bra tag nu, och äntligen hittade jag dem. Det är ganska jobbigt för mig, för när jag bestämmer mig för att jag vill ha nått, då MÅSTE jag bara ha det.

För övrigt så kommer den gröna att passa in i Milles rum som kommer att gå i limegrönt.

image8I
Snart ska jag gå in till stan och ta en fika på Waynes och med tjejerna.

Hinner inte blogga nu måste se om Elliot har druknAT


Våren kommer

Nu har riktigt mycket snö försvunnit de senaste dagarna, och man börjar känna igen sig hur det brukar se ut när det är valborgs. Nu är våren här.
Idag skickade jag vårkläder till dagis vilket är ett säkert vårtecken. Jag var tvungen att införskaffa nya till alla tre, eftersom vi håller på att renoverar för fullt (kommer bilder sen) så hittar jag inget i klädkammaren som är fullproppad med isolering och annat bråte.

Hittade fina på Stadium, Den blå dresen till Oscar, och grön till Milton & Elliot. Folk kommer tro att de är tvillingar för de typ lika stora oxå.


image6image7

Idag var det kaos på jobbet - schemat för maj hade kommit ut, och det var inte många rätt där. Tur att jag bara jobbade 4 h idag - skönt. 

Nä, nu ska slänga i ungarna kvällsfika och läsa saga.


See ya


HEJ

Sitter på jobbet och läser på alla möjliga bloggar, börjar var riktigt less när ingen uppdaterar sina, så jag måste ta och skapa min egen blogg. (vi får väl se hur duktig jag är på uppdater min egen)

Har nu suttit här sedan 8 i morse och det värsta av allt är att jag har mer än fyra timmar kvar. Har varit dunderförkyld i veckan så jag for hem från jobet i måndags och var hemma tisdag och onsdag oxå. Sedan blev Jonte förkyld och det fick man då verkligen höra. Varför är det så att det alltid ska vara så synd om karlarna när de är förskylda det är väl bara att bita ihop för tusan, som vi kvinnor gör. Vi tvättar,städar, hämtar barn på dagis, lagar mat, läser läxor + planerar inför nästa dag. Och skulle man då råka be dem att göra någonting minsta ansträngande så får man den där "dödssjukeblicken".

Nåväl det är bara att inse att de inte klarar av mer. Fast lite synd är det faktisk om honom nu. Igår så klagade han över att han hade ont i skinnet på huvudet och halsen, och jag skrattade och påminde honom om den gången då han höll på att bli blind (berättar om den historien en annan gång). I alla fall så hade han ringt till sjukvårdsupplysningen idag och dom trodde att det var förmodlingen bältros som han hade fått. genast går man in och googlar på bältros, tänk vad bra det kan vara med internet ibland. Så jag måste nog vara lite snällare när jag kommer hem ikväll.

Det är superfint väder ute nu och jag vill ju bara vara ledig. Men jag var ju ledig i fredags när Elliot fyllde 3 år, storkillen,  tänk att min lilla bebis har blivit så stor. Fast om jag ska erkänna så är det rätt så skönt när de blir lite större oxå.   
Det blev massa kalas som det brukar,och många tårtbitar blev det : ) gott. Jag hade faktiskt varit duktig och baka denna gången (händer inte ofta hos mig) det blev: kanelbullar, mockarutur, banakaka och chokladbollar + tårtan.

Elliot slutade med tutten i fredags, "som man ska när man är 3 år", och det var inga problem hitills i alla fall. Nu är det bara blöjträningen som vi måste ta tag i. Hoppas att det går lättare en med Oscar som vi höll på med i 5 mån innan han var någolunda säker. (får fortfarande tjata att han ska gå på toan, och han är 7 år). 

Imorgon så jobbar jag 8-12 det ska bli skönt, kanske tar en lång promenad efter jobbet efter allt detta fikande som vart ihelgen.


See ya

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0