Ibland har man tur

I fredags var vi på matfest och åt supergod mat. Det var från vildmarkscentret i Svansele. De hade lagat över öppen eld potatis, lök, älgkött, renkött och lax som man åt på träplankor - riktigt gott var det.


Igår så satte vi upp markiserna, kändes lite tråkigt att solen inte sken men det ska bli skönt nästa sommar.


 

 


Sedan bar vi in kaminen från bilen, och den var inte lätt. Tur att den var isärplockad för vi hade nog aldrig orkat annars.

Idag har vi monterat den, och snacka om tur vi hade. När vi flyttade in i huset så stod det en stor och klumpig kamin i lekrummet som vi snabbt tog bort. Sedan satte vi en gipsskiva för, för att täcka igen hålet. Idag när vi tog bort gipskivan för att se var röret skulle hamna och vi var ganska säkra på att vi skulle behöva göra ett nytt hål -Så passade den precis i hålet. kan man ha mer tur en så.

På tisdag fyller Milton 6 år, John kommer att vara borta nästa vecka så han fick öppna packetet från pappa idag. Gissa om han vart glad nä han såg att det var ett Nintendo ds. Och gissa om storebror blev avundsjuk som har önskat sig ett sådant i snart 1 år.

Det blir mer paket på tisdag på hans riktiga födelsedag, jag håller på att sy en starwars dräkt som inte riktigt är klar ännu. men det ska jag nog hinna ikväll.

Tyvärr så är det föräldramöte på tisdag både för Oscar och Milton samma tid. Så jag få försöka klona mig, Helst till tre stycken. 1st på Miltons föräldramöte, och 1st på Oscars, sedan är det ju bra att ha 1st till att vara hemma och passa barnen. Och just ja, jag måste ha 1 st till också, för det är ju personalmöte på jobbet samma dag. Fattas bara att de klämmer in något föräldramöte på dagis också.


See ya


Förkyld

I helgen rivde vi tegelväggen och satte i altandörren, det blev så fint. Det känns som ett helt annat rum.

Däremot så hade vi inte täppt igen hålet på lördagkväll och eftersom det är ganska kallt på kvällarna nu så hade vi ca 15 grader varmt inne på söndagmorgonen.

I går var jag med Oscar på forbollscup, det regnade hela dagen och jag höll på att frysa ihjäl. När jag trodde att jag äntligenskulle få fara hem så gå de vidare till final, så vi var tvungen att stanna ytterligare 1½ h.

Idag är jag superförkyld, tror väl inte att det beror helt och hållet på gårdagen. Elliot blev förkyld förra veckan och nu har han smittat mig. Jag är helt slut i kroppen och det känns som huvudet håller på att sprängas.

Efter jobbet idag for vi och tittade på braskaminer. Vi har länge tänkt köpa en men aldrig varit överens. Men förra veckan hade de 15% rabatt på kaminer, så vi for idag för att titta. Tillslut lyckades jag och försäljaren övertala John att spisen som jag ville ha var den bästa. Vi hade turen att även få den till samma pris som förra veckan.

Så om ca 3 veckor kommer den och då ska vi tända en mysig brasa i höstmörkret.See ya


Vardag

Jaha då har man börjat om och jobba igen då - suck. Det känns väl inte riktigt lika hemsk som jag hade föreställt mig, det är faktiskt ganska skönt att få ungarna i säng i vettig tid någon gång.

I fredag var det tjejmiddag hos F, vi hade det supertrevligt med MASSOR av räkor och annat gott. Det var riktigt varmt ute men senare på kvällen flyttade vi in i hennes superfina växthus. Det är så mysigt nu på höstkvällarna när det börjar vara riktigt mörkt ute och man kan tända en massa ljus.
Hemma började jag i helgen att dra igång med nästa projekt ( ingen vila ingen ro). Vi ska sätta in en glasdörr i lekrummet. Så i lördags satte jag (jo det var fakstiskt jag som gjorde det mesta arbetet) att ta bort element och riva innerväggen. Vi satsar på att till helgen ta och riva utsidan, men måste först hyra en speciell "kapmaskin".
Det kommer att bli super att få en dörr mot baksidan och dessutom kommer det bli mycket ljusare inne i lekrummet.
Jag är dödstrött just nu, är inte van att stiga upp hal sju på mornarna och ikväll är det So you think you can dance. Tyvärr så börjar det inte förrens 22.00 och håller på till 23.40, så jag kommer nog inte vara så pigg imorgon heller.


See ya

Augusti
Så var det augusti, tänk vad denna sommar har gått fort. Ja inte för att den är slut ännu men det är min sista semestervecka nu. Börjar kännas lite lätt ångestfullt att veta att det nästan är ett helt år till nästa semester. Vi har bokat en resa i slutet på Februari till Egypten, UTAN BARN - förstå så lyxigt. Så det är ju bara 7 mån till nästa minisemester.

Både idag och igår har det varit fint väder. John har börjat om och jobba så jag och killarna har varit själva på dagarna. Igår var vi på Vitbergsbadet och idag drog vi till Byske havsbad. Oscar blev väldigt glad idag för hans "tjej" (jo dom är faktiskt ihop, Moa hade frågat chans på Oscar i höstas och han svarade ja) var där. Först var de lite blyga mot varandra men sedan lekte de hela dagen. De är så söta.
Milton och Elliot var också riktigt söta och snälla idag också. De roade sig själva hela dagen så jag fick ha en lugn och skön stund i solstolen.

Nu börjar datorn att krångla och vill starta om hela tiden.


See ya

RSS 2.0