Måndag igen

Helgerna går alldeles för fort. I helgen har det i alla fall varit uppehåll med regnandet och faktiskt har solen tittat fram oxå. Vi har fortsatt att bygga på garaget och hann oxå med en sväng på matfesten i Lördags.

Jag är nu ÄNTLIGEN klar med fönstrena - skönt. 


Så här såg det ut innan
Och nu är allt vitt och fint
Nu är tre sidor på garaget nästan färdiga, fattas bara framsidan sominte det är så mycket jobb på - längtar. John har tagit ledig imorgon för att fixa lite. Idag har han varit och köpt begagnade garaportar, för våra är helt slut, och splitternya är inte gratis. De var vita men vi kommer att måla dem i samma rödfärg som ytterdörren och markiserna.Jag har oxå målat brotaket men kan inte bestämma vilken färg jag ska ha på sidorna, svart eller vitt.
Ska fara och hämta ett paket som kommit på posten nu. Kul kommer knappt ihåg vad jag beställt.See ya

Slut på semestern

Så var det dags att börja jobba igen, känns lite ångestfullt att det är nästan ett helt år tills semester igen. Ja, ja idag har det ösregnat hela dagen så det hade nog känts värre om det varit sol.

I helgen har vi byggt på garaget. Självklart så var det ju inte rakt när vi tagit bort panelen så John (perfektionisten) fick börja med att rikta upp reglarna innan vi kunde börja sätta panel. Två väggar är klara (fattas ribben).

Vi fick köpa 4 st provburkar innan vi kunde bestämma oss för vilken kulör vi skulle ha. Och då visade det sig att det ändå var den första vi provat som var bäst. Det är inte lätt att hitta någon kulör som passar gult tegel.


John grundmålar norrväggenHär ser man två olika kulörer, det blev den mörkare som vi bestämde (jag) oss för


Idag kan vi tyvärr inte måla då det bara regnar, får se om det blir bättre i slutet av veckan. Ganska skönt ändå för jag är rätt så slut efter första dagen efter semestern.


See ya 

Badhuset

Det blev inte mycket till sol idag, så vi passade på att fara till nybyggda badhuset Eddahallen i stället. Det hade blivit riktigt fint där många fler pooler och annat skoj. Barnen har haft jättekul och vi är alla helt slut nu. Man blir alltid så trött av att vara och bada.

Ska gå och stoppa i potatisen i kokande vattnet nu (fick lära mig att det är så man ska koka mandelpotatis), blir fiskbullar med potatis till middag idag, en av Oscars favoriträtter.

Inget mer har hänt med garaget, det är ju så dåligt väder hela tiden. Ska försöka att hinna måla ett varv till på det sista fönstret i kväll, sen är det bara ett varv kvar och sedan är alla önstren klara - puh.


See ya


Idag så bara regnar det

Så vad kan man bättre göra än att baka eller städa, baka är ju faktiskt skojigare.

Idag gjorde vi blåbärs och hallon muffins - mums.


Elliot och Milton hjälper till med avsmakningen
Titta så gott
Imorgon hoppas vi på sol


See ya

Stolarna klara - men var är solen

Nu är båda stolarna äntligen färdigmålade - det tog lite tid. Tyvärr så verkar det som om hösten redan är här, ingen värme alls, och jag som fortfarande har semester.I helgen har det varit takbygge som bara den. De nya takstolarna är på plats samt att vi även lyfte upp takhöjden lite, vilken stor skillnad det blev inne i garaget, känns mycket större nu. 

 Som tur var hann vi få på taket och takpappen innan regnet kom i måndags. Nu ska vi bara besluta vad vi ska ha för tak.

Takshingel eller plåttak.
Ska gå till barnen nu.


See  ya

080808

Skojigt datum!

Igår kom vi hem från Sundsvall efter några härliga dagar. Barnen har haft jätteskoj med massa olika äventyr.

Idag var det takstolsbygge för fulla muggar, fem stycken skulle byggas.


John, David och Gubbas spikar för fullt.
Elliot tyckte de levde om
Men sedan hjälpte han till att spika
Imorgon blir det att riva taket och resa de n ya.


Jag hann en sväng på stan idag för att fynda lite kuddar till kökssoffan, 70% rabatt  på Hemtex, så fem stycken fick jag för 250 spänn - titta så fint det blev.

Ska gå och lägga Elliot i säng nu.


See yaFöljetång kökssoffa

Imorse vaknade jag att ena ögat var uppsvullet, har fått en vagel i övre ögonlocket - inte kul. Jag ser inte klok ut.

Igår hade jag bestämt mig för att jag förmodlingen skulle ta soffan för 1400 (den första i det förra inlägget). men när jag gick och kollade på blocket i morse såg jag en annan liknande soffa som fanns i Skellefteå, och när jag ringde så visade det sig att den tom fanns här på Sörböle bara ett kvarter bort. Jag skyndade mig att väcka John för att åka och köpa den på direkten.

Den var jättefin, lite skavd men det är ju bara fint (tycker jag, inte John). Det var bara att ställa den på plats på direkten. Måste skaffa skumvadd och något fint tyg plus kuddar så blir det super.
Finns en jättefin pärldekor på över och underkant på soffan
Nu lyser solen för fullt, ska gå ut och måla ett till varv på stolarna och fönstret.See ya

Kökssoffa

Jag är sugen på en köksoffa, men kan inte riktigt bestämma mig hurdan jag vill ha. Har varit och kikat på Blocket på massa olika. Givetvs så ska jag ju måla den vit och slipa av den så den ser lite nött ut. Men kan inte riktigt bestämma mig för vilken form det ska vara.

Jag är ganska sugen på den här, men den kostar 1400kr
Annars finns det oxå dessa som jag tycker är fina:


Den här sista var faktiskt riktigt fin den oxå, men den vill de ha 3000kr för, vilket jag tycker är på tok för mycket.


Fast nu så ser jag att den är identisk med soffan två bilder upp, och den kostar endast 800kr, hmm. Med lite vit färg så blir ju den lika fin.

Ja det är inte lätt att bestämma sig.


See ya

RSS 2.0