Lekrummet

Jaha då var vi igång igen.

När vi skulle sätta in kaminen visade det sig att den stod alldeles för nära en brännbar vägg. Så vi var tvungen att ta bort lite av väggen, vilket resulterade till att det blev hål i golvet. Då vi har klickgolv är det ju lätt att byta ut en planka, bara det att vi lagt golvet från andra sidan av rummet så det var bara att plocka upp hela golvet. Och när vi ändå skulle plocka upp hela golvet så tyckte John att det är ju lika bra att vi tar bort garderoberna som vi tidigare bästämt oss för att inte ha kvar. Och när vi ändå håller på, så är det ju lika bra att tilllägsisolera ytterväggar. Också måste vi ju ta ner taket när vi tilläggsisolerar för att väggen kommer längre in. Och när vi ändå håller på så var vi ju tvungen att fixa väggarna som var så ojämna och fula.

Så där är vi nu, en lite kamin som skulle installeras blev en totalrenovering av lekrummet (som vi förövrigt bestämt oss för inte ska var något lekrum, utan det ska bli en matsal). Ganska typiskt oss (John). Nu gick jag faktiskt med på detta bar för att jag ska få en matsal att inreda - jippi. Genast börjar tankarna att gå, vilket bord och stolar ska ha? tapeter? vilka fäger ska det vara? osv. 

Igår slet vi ut garderoberna och la tillbaka golvet, bara det att det räckte inte hela vägen då det inte var golv under garderoberna. Vi for för att handla mer men givetvis så var just den sorten som vi har slut. Sedan göt vi fast röret till kaminen i muren, och spacklade på mer bruk för att få finare yta på muren.

Idag har John dragit el, och jag har satt dit nya gipsskivor på tre väggar. Är helt slut i armar och ryggen. Ska gå och ta ett varmt bad nu innan jag kryper ner i säng.


See ya

Kommentarer
Postat av: Syrran Sophie

Sådär är det alltid. Budget och tid spricker för att man inser att ska man göra något är det lika bra att göra det ordentligt. Själva skulle vi bara måla om barnrummet så att Isabelle kan flytta in där innan babyn kommer...jo, tjena!....har flyttat väggar, rivit och lagt nytt golv, fogat gammal pärlspont, sanerat kattpiss på väggar, kastat ut gammalt klinker och lagt in nytt där gamla vedspisen stod, byggt inbyggda hyllor samt målat allt vi, tak, väggar, golv och nu börjat inreda...men så fint det blir ;-) för att inte tala om hur skönt det känns när allt är klart.kramis

2009-09-14 @ 08:46:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0