Rotfyllning

Fast de har inte fyllt roten ännu bara filat och rensat i roten ännu.

Det började i onsdags efter lunchen på jobbet så började det ila i min tand, och det gick aldrig över. Senare på kvällen så var smärtan näst intill olidlig. Jag tror jag aldrig haft sådan tandvärk någonsin. Jag proppade i mig massor med värktabletter och tillslut vid 2-tiden på kvällen så började det ge med sig och jag fick sova.

På morgon ringde jag till tandläkaren och fick komma dit. Det visade sig att jag var tvungen att komma tillbaka nästa dag - idag för att göra en rotfyllning. Ahhh och jag som är livrädd för att gå till tandläkaren. Som tröst i alla fall,  så sa tandsköterskan att jag skulle få en jätteduktigt nyexaminerad SNYGG tandläkare. Och ja, han var riktigt snygg, så lite hjälpte det i alla fall.

Men jag låg i tandläkarstolen i 1,5 h medans de höll på. Jag var alldeles slut efter det. och nu när bedövningen släppt så gör det jätteont när jag tuggar. Skit oxå jag som skulle på stadsfesten imorgon och prova massa god mat. Hoppas någon har soppa.

Imorgon ska vi ev. fara till en jobbarkompis och senare kanske på festivalen vi får se. Nu kan man faktiskt se lite blå himmel, och det var länge sedan. ! vecka kvar nu - Jag längtar till semester.



See ya


Nu är mitt skåp här

Idag var vi och hämtade skåpet som jag beställde redan i April från Ellos. Och tänk det var ännu finare i verkligheten än i katalogen. Det brukar ju inte vara riktig så när man beställer. Rätt så ofta blir man besviken när man öppnar paketet. När man är inne på Ellos hemsida kan man läsa komentarer från andra köpare om vad de tycker om produkten. Det fanns en kommentar -" Blev superfint i mitt köp, lite knepigt att montera, men nu är det gjort"

Denna kommentar gjorde att jag tänkte att detta kommer att ta hela kvällen. Men jag säger då att detta var då rena barnleken i jämförelse med IKEA möbler. Alla delar var märkta med siffror och skruvarna var i olika påsar märkta med bokstäver. Behövde bar lite hjälp av John för att hålla i olika delar.

Så nu ska jag äntligen få packa upp alla kartonger med sytillbehör och tyger. Nu ska här börjas att pysslas: )




På midsommarafton var vi som vanligt i stugan i Byske med släkten. Det var trevligt, lite kallt dock, men det hör faktiskt inte till ovanligheten. Ibland har vi t o m haft skoteroverall på midsommar för att det varit så kallt och blåsigt. Sill m. nubbe till lunch blev det och grillat på kvällen - smaskens.

Ute på gården kan man skymta några få små grässtrån komma. Vi har grävt klart gången där vi ska lägga marktegel och fyllt igen med grus. Nu ska vi bara ha lite sand på det och sedan på med markteglet. Det är tråkigt att det ska regna hela tiden- det blir ju så gegit.






Igår var jag och M på Sex and the City premiären. Åhh den var ju bara så bra. Fast den var 2h och 20 min så gick tiden alldeles för fort jag ville absolut att den inte skulle ta slut. De bara måste göra en till film.

Sex and the City Girls


Nä nu ska jag gå och se lite på TV innan jag går och knyter mig.


See ya


Jag vill oxå vara ledig

Jobbar idag till kl. 18. Denna vecka har jag haft 4 dagar som jag jobbat till 18, börjar känna mig lite sliten faktiskt.  Men imorgon är jag i alla fall ledig.

Igår ströddes gräsfröna ut över jorden så nu får vi se hur det blir med gräsmattan. Nu ska vi "bara" lägga stengången, sedan kommer det vara jätte fint på vår framsida. (kommer bilder senare)
 
John är på Fotbollscup i Bureå med Oscar idag och småttingarna oxå förstås. Jag hade så velat vara ledig idag strålande sol är det ute och då är det inte kul att jobba.

I torsdags var det skolavslutningen i landskyrkan med Oscar, vi hade ju handlat shorts och t-shirt men det var så kallt så det fick minsann skippa. Efteråt så åkte vi till Tatung och åt kinamat riktigt gott. Barnen älskar kinamat och det är ju bra när vi åker till Thailand att de inte bara kommer äta hamburgare. Jag hade med mig kameran och skulle fota men det blev bara 1 suddig bild sedan var det slut batterier i kameran - är det inte typiskt!, visst är det sådant som man ska kolla innan, men vem?

Milles rum är inte riktigt klart ännu. Min filosofi om att göra klart en sak i taget spack lite. Men de säger att om man ska så gräsmatta så ska det göras innan midsommar eller på hösten. Så då fick vi prioritera om lite grann. Det är inte så värst mycket kvar i Miltons rum,  en dags jobb ungefär. Sedan blir det lite lungt med renoveringarna inne för nu är det mycket som ska göra utomhus. Vi har fortfarande inte fått iväg byggnadsloven så... 

Jag sitter och funderar vad vi ska äta till middag. Grillat hade inte varit fel men kl. hinnar bli ganska mycket. Kanske tar det imorgon istället ska kolla på SMHI ...  Hmm regn på förmiddagen men sol på eftermiddan. Det blir nog grillat imorgonkväll och något annat idag, kanske hampis. 

See ya
 

Inget på TV

Nu när sommaren kommer så är det verkligen inget på TV, alla bra serier har slutat.  Det är ju klart att för dom som gillar fotboll är det säkert kul. (finns ju några som är rent fanatiska, ni vet vem ni är!)

Fast igår var det ju Sex and the City repriserna, och dem kan man se hur mång gånger som helst! Längtar tills filmen kommer i sommar.  Jonte han hatar dem. Det är inte många TV program som vi båda gillar att se tillsammans tror nog bara att det är CSI och alla inredningsprogram. I över för sig så gillar han inte att kolla på TV så mycket över huvud taget. Bra för mig så då behöver jag inte slåss om fjärrkontrollen.

Idag började jag kl. 5.55, så är rätt så trött idag, för igår var vi ute och höll på och rensade ogräs till kl. 23.00. Vi har börjat med gräsmattan, eller vi  Gubbas (svärfar) har börjat med den. Åh hvad tråkigt det är att rensa ogräs och speciellt alla dessa maskrosor det är inte lätt att få upp roten, jag funderade starkt på igår att asfaltera hela gården.

Slutar 1 h tidigare idag för jag ska på Oscars skolavslutning idag. Vi var och handlade examenskläder i måndags; coola shorts och en pikétröja, känns inte som att det riktigt är rätt väder för det idag. Vi får se vad det blir för kläder.

Måste jobba lite nu, see ya


 

Regn

Idag har det regnat hela dagen - skittråkigt man blir så på hilma dåligt humör. Jag jobbade till kl 18 dessutom och denna dag kändes som den aldrig skulle ta slut.

Som tur var så kom en glad överaskning när jag kom hem, 2 st paket att hämta ut på posten samt att mitt körkort även har kommit - nu slipper jag vara orolig längre.

I ena paketet var skylten som jag beställt till Johns systers man som fyller år imorgon. Jättefin sådan där gammeldags skylt som de kan ha i stugan. Jag tror han kommer bli riktigt glad. Det är alltid lika roligt att ge bort något som man känner att de kommer att bli glad över. 

Dessa kan man beställa från www.lmjson.se




I det andra packet kom saker som jag beställt till mig själv från www.elsashem.se.



En jättesöt ljusblå socker skål från Greengate (som förövrigt kommer att passa till salt och pepparströarna)

Melamin (plast) skålar, Greengate,  3 st gröna och 3 st röda, jättebra att ha i sommar till barnen.

2 st knoppar som jag ska ha på mitt vitrinskåp som kommer snart (beställt från Ellos).

Det är så bra att det finns dessa nätbutiker för oss som inte har samma utbud som storstäderna.


I helgen blev det inte så fint väder som jag hade hoppats på, lite trist när Jonte hade haft strålande sol hela helgen uppe i Stintbäcken. Skit oxå förstå vad brun jag hade blivit om jag följt med! Jonte var hyfsat rosa på ryggen, stackarn!

Men å andra sidan så var det ganska skönt att var hemma . Jag förnyade lite i köket eftersom det var så trist väder. Bort med allt svart och in med massa glada somriga färger.


Så här såg det ute före, (ser i överför sig så mycket men allt går i svart vitt och grått)




och så här efter










John han tycker inte att det blev så bra som jag, men vem bryr sig.



See ya




Sommar sommar

Idag har det varit helt galet varmt - but I´m loving it. Jag hoppas att det blir en supersommar i år.  Har varit hemma från jobbet idag oxå och vilat, tog en promenad runt broarna på morgonen vilket var skönt att få röra på sig lite. John åkte till Stintbäcken i kväll med Oscar så nu är det bara jag och småttingarna hemma resten av veckan.

Är ledig torsdag - söndag och jag har sett på SMHI att det kommer att vara riktigt fint väder i helgen. John tog med sig stegen upp till fjällen så det bli då ingen målning av fönster i alla fall. Jag funderar på byta lite färg i köket. I dagsläget går allting i svart, grått och vitt. Men jag är sugen på lite färg och måla de svarta stolarna vita (ganska jobbgt då jag har 10st.) Nåväl något hittar jag väl alltid på.

Efter middagen idag så var jag, Milton och Elliot på Barnens hus och handlade vattenpistoler, badringar och en pool. Skälvklart så skulle allting provas på en gång. Tyvärr så hittade jag ingen pump så jag fick blåsa upp det för hand - eller mun eller vad man nu säger. Kände mig lätt svimmfärdig efteråt. Men barnen hade jättekul i alla fall.

image20



image21

image23


See ya




 

Igen..

Är sjuk nu igen. Detta är inte likt mig, jag som aldrig är sjuk. Igår på jobbet började jag få ont i magen vid lunch, hade nästan inte sovit något natten innan pga Oscar som låg i vår säng. Jag tänkte att det går säkert över men det blev bara värre och värre och när det var 30 min kvar av dagen stod jag inte ut längre, kunde knappt sitta upp. For hem och la mig i ett skollhett bad (som brukar hjälpa) och tog en tablett. Först vid 9-tiden på kvällen började det släppa.

Jag förstår inte varför jag fick ont igen, för det var inte speciellt stressigt igår på jobbet. Däremot så har vi haft Johns syster med familj här hela helgen och inte tagit det minsta lungt alls. Jag måste lära mig att sluta stressa.

Förra året när jag besökte läkare så berättade jag om min livssituation: småbarnsmamma till 3 pojkar, jobbar heltid medans vi dessutom håller på att renovera vårat hus. Han sa att där hade jag min symtom, och att det var upp till mig att förändra något för att jag ska må bättre.

Så jag har mig själv att skylla lite grann, smått manisk när det gäller renoveringen- helst skulle allt vara klart igår. Som t ex i söndags. Vi hade hållt på hela dagen med det ena och det andra och jag var rätt så slut, så när barnen var i säng och John satte sig i soffan för att ta det lungt. Så kommer jag på att jag hinner ju faktiskt att måla Miltons säng ett varv till ikväll och - ja just det skulle vara bra om jag tvättade barnens jackor och överdragsbyxor för de var ju rätt så smutsiga.

Näe idag ska jag bara ta det lugnt, barnen är på dagis och jag ska bara vara hemma och vila, ev. gå ut i solen en stund för att matcha Camillas bränna.

Är ledig på torsdag och fredag är ju nationaldagen. Det var meningen att vi ska åka upp till fjällen för att måla svärfars hus men jag bestämde mig för att stanna hemma. Jonte åker själv ev. att han tar med något av barnen vi får se. Enligt SMHI så kommer det att bli rätt så fint väder och det vill man ju inte missa.

Ska faktiskt gå sätta på en tvättmaskin men det är nog oxå den enda ansträngningen som jag ska göra oxå idag


Här kommer en bild på Farfars vinterstuga enligt Oscar och Milton.



image19




See ya





RSS 2.0