Dan före dopparedagen

Idag så fyllde min storkille 8 år - hjälp vad tiden går fort. Jag minns det som igår, han var beräknad att komma den 8 dec, men se det ville han inte. Tillslut började jag tro att det inte fanns någon bebis där inne. Men så tillslut 15 dagar över tiden så tyckte han (och alla andra) att det var dags att komma ut. Det blev en konstig jul då år 2000, den firades på BB, men vilken julklapp det var ändå.


Granen fick komma in i lördags och i år blev det en vit gran.


Snart är alla klapparna inslagna, fattas bara att slå in Elliots. Han ska få en kappsäck (som Pippis) full med gullpengar och ALLA Astrid Lindgrens filmer i. Han älskar Pippi, Lotta, Madicken och alla de andra, så det blir nog en bra julklapp.

Jag hittade en fin gammal väska på Myrornas för endast 65 kr. Man kan även köpa den färdig på Hemmakväll men då kostar den 3000kr.
Även dessa små söta pjäxor fyndade jag på Myrorna, just nu får de stå i trappen. Men Elliot tyckte de var så fina och de passade precis på hans fot så han ska nog få låna dem också.
Imorgon bär det av på förmiddagen till Johns syster i Skelleftehamn på julgröt och sedan blir det julmiddag hos min syster men HELA familjen (19st).

Vi ska även fara förbi graven och tända ett ljus hos farmor och önska henne en God Jul.


See ya


3:e advent

Har firats med att torka spyor.
 
Igår kväll spydde Elliot på vardagsrumsmattan - Jippi. Jag hoppades att det var att han hade ätit för mycket godis i går kväll, men han spydde 3 ggr till efter det. 2 ggr i sängen - suck, magsjuka. Sedan på morgon klagade Milton över att han hade ont i magen  och sedan spydde han på toamattan. De har inge feber och ingen mer har kräkt sedan i morse, så hoppas att det inte blir mer nu. Vi ska i alla fall vara hemma nu minst 2 dagar så ingen annan blir smittad.

Just nu ligger de och sover i varsin soffa - sötungarna.Har en hel del tvätt nu att ta reda på


Hoppas ni har haft en trevligare 3:e advent


Lucia

Idag hade jag ställt klockan på 07.00 så att  jag inte missade lucian på TV. Sedan blev det varm choklad med visgrädde och mjuksmörgås till frukost.

Det har snöat hela natten så det var hur mycket snö som helst ute. (tur att vi fick en snöslunga av svärfar igår).Barnen hade sitt luciafirande på dagis i torsdags. Milton ville vara stjärngosse och ingen blev gladare än jag, det är så fint med stjärngossar. Elliot ville vara tomte, men det var inte vad som helst som dög. När jag plockade fram och visade att han kunde ju ha tomtepyjamasen så sa att det skulle vara tomtekläder med ludd för det hade han sett på stan.

Vi hittade en jättefin dress på Åhléns.
Milton tyckte att stjärnan är ju jättebra att ha som lasersvärd
Luciatåget hade de utomhus i år.
Sedan blev lussebullar, pepparkakor med saft efteråt.

Senare på torsdagsafton så bar det av till skolan där det var Julbasar och Oscars klass sjöng så fint för oss.
Ska gå och städa lite nu'


See ya


Pyssel

Varje år brukar jag gör något nytt julpyssel. I år blev det julstrumpor till barnen. Minns själv när jag var liten hur roligt det var på julaftonsmorgon och kika vad som var i strumpan, ett paket lite godis och en frukt brukade det vara.
För två år sedan var det denna "nisserad" från Tildaserien som tillverkades. Den hänger i lekrummet ovanför TV.

 


Köksoffan har fått nya kuddar och överdrag
Vi har kaos i vårat förråd så jag hittade inte lådan med adventsstakarna (orkade inte tokleta heller). Så jag passade på att köpa nya istället till köket. Tyckte de var så fina dessa med hjärtan.
Och igår fick jag fast det inte ens är julafton av min supersnälla och söta svärfar en eldkorg. Har velat ha en sådan jätte länge de är så fina och perfekta att ha som prydnad eller at ha att grilla korv i på vårvinten.
Nej ska gå och lägga mig nu börjar 05.55 imorgon, usch! Men det är i alla fall skönt när man slutar 14.25.See ya
RSS 2.0