Lata dagar i solen

Nu är det som det ska vara när det är sommar - varmt och skönt. Men då är man inte så sugen på arbete. Så just nu händer det inte så mycket ute på gården. 

Inflamationen i armen börjar ge med sig nu så i morgon ska jag ta itu med det sista fönstret. Kommer bli super när alla är klara.

Igår var jag hos tandläkaren och gjorde klart rotfyllningen. Det gick faktiskt riktigt bra, hade väntat mig att det skulle ta lång tid denna gången också, men det var klart på 30 min - skönt. Och ingen bedövning hade jag heller, för nu är alla nerverna i tanden bortfilade.

Nu har halva tiden av semestern gått, har haft riktigt tur med vädret hitills och hoppas verkligen att det fortsätter så här.



See ya


Nu är stengången klar

Ja fattas bara att gräset ska växa så kommer det att bli super. I måndags var vi och handlade vildvin som vi planterade igår, jag har även tänkt att sätta lite pioner men fick tyvärr inte tag i några, var slut på alla handelsträdgårdar, får bli nästa år.

Idag har det varit riktigt skönt väder. Barnen har badat i poolen på gården, men imorgon har jag lovat att vi ska åka till Vitbergs och bada. Nu har en vecka gått av semestern och bara tre återstår. Jag har nästan lite ångest att veckan gått så fort. Jag tycker såå mycket om sommaren och vill inte att den ska ta slut.
Dessutom har vi så mycket som vill vill hinna göra ute oxå, men det kommer ju fler somrar.










See ya


Andra dagen

Nu är det andra dagen på semestern och det bara regnar. Igår var det inte uppehåll ens någon sekund men idag är det väl ganska lungt mulet med någon skur här och där. Igår var vi och handlade vildvin som ska få klättra upp över husväggen. men något mer blev det inte. Idag har det heller inte blivit så mycket arbete, Jag har sytt en legosäck på morgonen och sedan efter lunch så åkte jag och barnen in till stan och handlade lite saker.


En hushållsvåg som jag handlade igår på Rusta




Fin glasklocka och trådfat från HouseDoctor, vet inte riktigt vad jag ska ha i den ännu.




Leilas ny bok " Piece of cake



Plus kuddar till mina däckstolar som aldrig verkar bli klara. När jag trodde jag målat alla delar till ena stolen och skulle skruva ihop den, så visade det sig att jag missat ett sista varv på två pinnar - åhhh.
Det tar sådan tid, förstå - 1 varv grund färg och sedan 2 varav med valnig oljefärg. och inte nog med det man kan ju inte måla hela på en gång heller utan först framsidan och sedan baksidan. Och sedan är det heller inte världens snabbast torktid heller, så som sagt så tar det lite tid innan de är klara.

John har köpt sig ett Nintendo Wii idag, för han tycker det är så tråkigt när han inte vara ute och jobba. Ja, ja han kommer nog att sitta där även fast det är fint väder också ska ni se.

Nä nu måste jag hitta på någon mat till middag, finns risk för att det blir snabbmat.


See ya


Sista dagen

Idag är sista dagen före semestern, men jag jobbar 11 timmars  pass. Har typ 9 timmar kvar och det känns som att det kommer att bli en låååång dag.

Trött som bara den är jag dessutom. I går var vi hos F och hade tjejmiddag- jättemysigt. En barndomsvän som nu bor i Malmö var uppe - och det är alltid lika roligt att höra om hennes äventyr. Tyvärr så jag hade inte vett nog att fara hem förrens kl. 01.30, och jag började 07.00 i morse. Så det blev inte många timmar sömn i natt. Tur att det är rätt så lungt idag.

John är i stugan med barnen och jag ska åka dit efter jobbet idag. Tror nog att vi far hem på söndag, vi har så många projekt att göra nu under semestern.

På tisdag ska jag fara till tandläkaren igen och förhoppningsvis göra klart rotfyllningen - inte kul. Men sen hoppas jag att jag ska få njuta av värme och ledighet.


See ya


Snart, snart

Går jag på semester, 2 dagar kvar sedan blir det 4 veckors vila - ja eller kanske inte mycket vila, men jag slipper i alla fall var på jobbet.

Har skickat in mitt CV nu så vi får väl se kanske jag inte alls kommer tillbaka - hoppas.

Idag fick vi äntligen leverans av stenarna som jag kallar det - men rätta begreppet ska tydligen var marktegel.  När jag kom hem så hade Jonte börjat lägga lite, tydligen så var det inte så lätt att få till den böjda svängen som jag vill ha för att det inte ska se så rakt och kantigt.


Så här långt hade John kommit när jag kom hemfrån jobbet idag.






Smulan funderar nog vad vi håller på med



Bara en liten bit kvar nu


Var på Coop idag och skulle handla knäskydd till stakars Johns knän och då hade de så fin hortensior så jag köpte en -de är sååå fina.



Tänk om man kunde ha sådana stora buskar som blomade på gården och som överlever här uppe.


Men något som lika fint och som jag defenetivt något som jag kommer att plantera är pioner, det är jättevackra också luktar de så gott.

John gillar inte rosa så det kanske blir vita pioner vi får se, det blir nog nästa år.




 
Oj nu börjar klockan var mycket,börjar 6 imorgon måste gå och lägga mig nu.




See ya
 







Barnens rum

Nu är rummen klara, så när som på. Lite småsaker som inte riktigt är på plats ännu men det stora hela är klart.


Här kommer Miltons rum som går i limegrönt











Och här Oscars som går i turkost
















De fina plåtaskarna från Housedoctor passar jättebra innei både Oscars och Miltons rum.


Nu blir jag sugen på att göra Elliots rum oxå, men vilken färg ska jag ha där inne då mån tro. Jag är lite inne på ljusblått, vi får väl se vad det blir och NÄR.


See ya




Nu är vi hemma igen.

I lördags åkte vi till Stintbäcken för att måla svärfars hus. Gubbarna drog sedan i måndags med helikopter till någon sjö för att fiska och sova i tält. Så det blev vi kvinnor som fick måla huset. Jag har såååå ont i höger axel och arm, kan knappt lyfta den.  Vi for hem igår kväll och var hemma vid 23.30-tiden, det gick ganska bra barnen sov mesta dels av tiden.

Idag så bara regnar och regnar det - skittråkigt. Men när det regnar så är det ju ett ypperligt bra tillfälle för shopping.

Jag har letat efter ett par däckstolar. Sådan här. 



De är så fina- och dyra. Men igår såg jag i ett reklamblad att de hade liknande på JULA på REA. 249:- för stolen och 99:- för pallen. Vilket kap. Så idag var vi och handlade det.  Pallen var inte riktigt lika fin som på den här bilden, lite rakare i lutningen, men helt klart värt för 350 spänn. 

Men de var obehandlade och ej ihopsatta, men med lite färg blir det nog bra.

Jag har just klippa av Elliot allt hår - snyft : ( Medans jag var nere och tvättade så hade han hittat en sax och klippt av massor av hår ända emot hårbotten. Det gick inte rädda, bara att ta fram trimmern och köra helkort. Skitunge, han som hade så fint med lockar i nacken. Ja det blir i alla fall svalt och skönt för honom i sommar. (om det blir någon).

Ska gå och skruva ihop stolarna och börja måla dem så får vi se om vädret blir något bättre.


See ya

Vimplar

Jag håller på att sy vimplar  för fulla muggar till Miltons rum. Jonte har semester och har gjort det sista finliret i Milles rum så nu är det så gott som färdigt. (fattas en list vid garderoben och elementet). Kommer bilder när allt är färdigt.




Ute på gården växer gräset allt mer och mer - längtar tills vi har en fin gräsmatta igen. Tur att det regnar mycket så att vi slipper stå och vattna. Men det är nog det ända POSITIVA med att det regnar. Jag har bestämt att det ska bli jättefint väder på fredag då jag går på semester.

Jag har varit duktig och rensat hagtonshäcken, skulle göra det sista idag men just när  jag skulle gå ut så började det att regna, Vilken otur jag hade : )


Några dagar efter vi strött ut fröna så kom det ett skyfall som drog med sig alla frön ut mot häcken, vilket gjorde att det växer jättebra där.




Endast en liten bit kvar







Började kl 05.55 i morse, så jag börjar var lite trött nu.



See ya


RSS 2.0